Дерево

Хотіла би стати деревом, деревом черешневим .
Цвісти би в твоєму саду.
Зломала би квіток систему,
Вночі колисала б траву.
І квітла би днями й ночами,
Від свіжих цілунків ранкових.
Квітковий вальс до нестями
Кружляв би в саду випадково.
І стигли би там черешні,
Такі собі сочні й темні.
Ну, як тебе з розуму звести?
Думки, як кришталь богемний.
Зірвав би ти гілки зі цвітом,
Не треба їм навіть вази.
Наповнені світлом і літом,
До рук припадають відразу.
А сльози черешні - стрази.
Хотіла би стати деревом, деревом черешневим,
Липневим, серпневим,
Жовтневим, січневим?
Цвісти би з тобою щоразу.


Рецензии