90 лет Арскому району

10 августа 2020 года Арскому району - 90 лет. Поздравляем!
Арские края - родина моего отца, которые я люблю с детства...
18 сентября - 95 лет народному писателю РТ Гарифу Ахунову (1925-2000).

Арча районы оешуга 90 ел!
Рухи таулар Ватаны, син, Арча!
Сунмэс яшьлек Ватаны, син, Арча!
Дан - шэхрэтлэр Ватаны, син, Арча!
Ватанымнын ал таны, син, Арча!

1930 елнын 10 августында ТАССРда административ берэмлек буларак кантоннар узгэртелеп 46 район тэзелэ, бу документта тугызынчы номерда Арча районы да курсэтелгэн. Буген Татарстанда ин зур районнарнын берсе булган Арча районы оешуга 90 ел. Шул унайдан “Казан арты” тарих-этнография музеенын эдэбият хэм сэнгать булегендэ “Арча ягы – данлы тэбэк” дип исемлэнгэн кургэзмэ ачылды. Биредэ Арча районынын уткэне хэм бугенгесе турында сэйлэуче китаплар, тэрле елларда чыгарылган буклетлар, газета-журналларда чыккан мэкалэлэр, фотолар, Арча районында житэкче булып эшлэгэн шэхеслэр турында мэгълуматлар белэн танышырга мэмкин.

“Казан арты” тарих-этнография музее
директоры урынбасары Шэфигулла Гарипов


Фото Ильи Чиркова: Арск, Аллея писателей, у памятника Гарифу Ахунову. 11.06.2019.


Рецензии