Семибалльное. Красимир Георгиев

       7 БАЛЛОВ ПО ШКАЛЕ РИХТЕРА

Небо нелепо споткнулось на линии фронта за горизонтом,
Повредив панораму. Бабочка села на рану, подарив эпизод нам.

-----------------------------------
 Красимир Георгиев
СЕДМА СТЕПЕН ПО СКАЛАТА НА РИХТЕР

Небето се спъна в хоризонта.
Върху раната кацна пеперуда.
      
-----------------------------------
Словарь: небе – небо; спъна се – споткнуться; хоризонт – горизонт; върху – на, сверх; рана – рана; кацна – садиться; пеперуда – бабочка.

Подстрочник: Небо споткнулось в горизонт. На рану присела бабочка.


Рецензии