Кiт-бiблiотекар

Кіт зайшов в бібліотеку, що робити?
Вигнати, чи може обігріти?
Як тут опинивсь і що шукає?
Хтось сказав: «Залиште – хай читає».


Кіт дослівно зрозумів питання
І подавсь одразу до читання)
Він собою витер всі полиці -
Задоволені всі робітниці.


Класику пройшов він лівим боком,
Детективи зачепивши ненароком,
він на книгах Л.Дж. Браун зупинився
Носиком читав, читав….. втомився)


Вклавсь клубочком, тихо щось муркоче,
Мабуть то рецензію стрекоче.
Але тут з’явилась клята муха
І давай дзижчати йому в вуха.


Мурчик (так вже ми його назвали)
Відловив її, загнавши на журнали.
Зацікавився малюнками, а муха?
Та втекла тихенько, щоб не внюхав.


День кінця вже майже добігає
Мурчик володіння оглядає.
Що ж вусатий, залишайся з нами,
Будеш боротьбу вести з мишами?


Кіт примружив свої оченята,
І отримавши свою зарплату -
Із мурчанням з’їв свою котлету.
так з’явився кіт-бібліотекар.


Рецензии