Я навчу тебе жалiти за розмовами нiчними

Я навчу тебе жаліти за розмовами нічними:
за смішним – "згадай-згадала", а на ранок – "спи-давай".
Ми і справді є з тобою по-наївному смішними,
а усі нічні розмови – наш інтимний тихий рай.

"Я навчу тебе жаліти" – це не значить "сумувати".
"Я навчу тебе жаліти" – значить "радість", значить "ми",
значить – сил нема на зустріч проти ночі дочекатись,
щоб тулитись, говорити і не страшитись пітьми.

Я сміюсь, як промовляю "я навчу тебе жаліти":
іноді нічна розмова – ти мовчиш і я мовчу...
А насправді кожен скаже: "Я навчу тебе радіти".
Ти ж – така сама, ти скажеш, сміючись: "Це я – навчу!"...


Рецензии