Куевдины яйца укр

КУЙОВДИНИ ЯЙЦЯ

Хтось має Ейфелеву вежу,
А хтось - портовий елеватор.
Та в спеку - схожу на пожежу,
Працює лише Термінатор.

Той Термінатор крутить дулі.
Спектним днем - яка та праця...
Йому те - що? А в нас - дві кулі,
Резервуари, звуться - "яйця"...

Тут вітер лиш ковил куйовдив
Та час від часу - хвіст у зайця.
Та от пройшов один - Куйовда.
З тих пір той вітер лиже "яйця".

А що в тих "яйцях", хто те знає?
Стоять, виблискують, сріблясті.
За ними хтось ще доглядає,
Бо без "яєць" - все може впасти...

На них залазить оператор
Та міряє якісь там рівні.
Ще - задивляються дівчата.
(Їх - небагато. Всі - чарівні.).

А ті, що пенсію на вроду
Зміняли, й сил нема - зібраться,
Лиш згадують того Куйовду,
Бо іноді їм сняться "яйця"...

КУЙОВДИНИ, чи ні - не знаю.
Бо сни розгадують ворожки.
А вітер лиже і гуляє.
І бігають сороконожки...

Ні, не по "яйцях". Там - спекотно.
Та і не кожного пускають.
А взимку, звісно, що холодні,
Хоча їх сонце не минає.

І от немає вже людини
Чи рік, чи два, чи пройде двадцять.
А "яйця" - є! І хто в тім винен,
Що як поглянеш - знов "сімнадцять"...

І от стоять вони - працюють
в траві підстриженій, як хвойда.
І хто не гляне , враз відчує
Який той був мужик - Куйовда...

ВК ХерСон серпень 2020


Рецензии