Липнева нiч

Мрійлива темна ніч накрила місто тінню.
На вулицях не чути гомону птахів.
А повний місяць лив рожеве мерехтіння,
І срібним пилом все старАнно притрусив.

Над містом, що втомилось зА день у турботі, 
Висів рожевий диск, та в  хмарах потопав.
Будиночки малі, неначе іграшкові,
Несміло виглядали з-за рожевих хмар.

А поряд - океан. Величний та могутній.
І ніколи йому лежать-відпочивать.
А ніч липнева - світла, ніжна, незабутня,
Співала потихеньку: - Всім до ранку - спать!

Далекі зірочки тихесенько тремтіли
Яскравими очима космосу вночі.
Дивитись в океан, як в дзеркало, хотіли, 
Та на воді дрижали, мов вогонь свічі.

І лиш дороги шум назовсім не стихає.
Потік машин весь час несеться-шурхотить.
До ранку все затихло і відпочиває.
Заколихала ніч. Велике місто спить.

24.07.2020


Рецензии