Ж, ыелыйк эле эйдэ, классташлар!

Онытылды хэтта исемнэр дэ:
Хэтер дэфтэрлэре ж,уела.
Шун,адыр да инде бик еш кына
Классташлар бергэ ж,ыела.

Ж,ыелалар алар кайтыр очен
Тылсымлы балачак  иленэ.
Чонки ал яшьлеккэ кунак булып
Хэзер бик тэ сирэк киленэ.

Ж,ыелыйк эле эйдэ, классташлар,
Оешыйк сайтларга кергэлэп,
Уйлар белэн мэктэп елларына
Кайтып килер идек бергэлэп.

Балачактан урап килер идек,
Чип-чиста  хислэргэ бирелеп.
Андагы тэуге саф мэхэббэткэ
Бэлки тагын кайтып киленер?

Саваплары булыр иде, эгэр
Киткэннэрне искэ тошерсэк.
Хатирэлэр дулкынында йозеп,
Уткэннэргэ иман ин,дерсэк!

Кайтып килик мэктэп елларына
Чуалган хислэрне таратып!
Хэтер йомгаклары балачактан
Алып кайтсын безне уратып!

9 август, 2020 ел


Рецензии