Кюмекчи

КIубан риш духьназа, зирек,
Вуза гьарган вардиз герек.
Шули адаршра гьич сикин,
Гъахьиза вардин «ушвниин».

ГъапIза бабаз кюмек кIваан,
Гьязур апIуз накь чIихрин аш,
Амма аш гьебгну гъазниан,
Гъазни убшундар дидин маш.

Хъасин жикIуз хъюгъза гъабар,
Лисундин уьлхъан гьадагъдар.
Амма вари рюкьчар-гъабар,
Шулу тикйир ахьну таз’ан.

Магьа гьамус гъягъюраза,
Палтариз ич ути йивуз.
Ккундуш учвуз кюмек шулза!
Хулаъ айи ляхнар апIуз.


Рецензии