Sen

SEN

Malowalem sen
wierzcholkami drzew
malowalem sen
zapomnialem, gdzie?

Rozdawalem czas
by nie bylo zal
rozdawalem czas?
sam juz nie wiem, jak?

Zapalilem noc
chcac odmienic los
zapalilem noc
zbyt daleko stad.

Rozniecilem blask
wsrod tysiaca gwiazd
rozniecilem blask
komus chcialem dac.

Uprosilem wiatr
by rozchylil kwiat
uprosilem wiatr
czemu zasial placz?

Uprosilem wiatr
i rozchylil kwiat
i rozsypal placz

bezrozumny wiatr.


***
J. S.-D.


Рецензии