Мейная казак я

СЁДНИ СТЭП МОВЧАЗНЫЙ У ТЫШИ
ВИТЭР ТРОШКЭ БУРЬЯНЭЦ КАЧАЕ
БИЛЫМ ЦВИТОМ СОНЦЭ НА КУЩИ
ШЛЯХ ВИД РИДНОЙ ХАТЫ ПОЗНАЧАЕ
***
ЙИДУ СЁДНИ Я ТУДЫ ДЭ СВИТ
ЩО Б СЭБЭ ГАЛАЙДУ БЛЫЖЧЕ   БАЧИТЬ
ДУЖЭ ТОСКНО У НЫЗЬКОЙ ТРАВИ
ПИД ВИКНОМ ПТАХЫ ПИД ВЭЧОР ПЛАЧУТЬ
***
БУДУ Я БЛУКАТЬ ПО ТИХ СТЭШКАХ
ТАМ КОЛЫСЬ У САГ ТАБУН КАЗАЧИЙ
ГНАВ СКОТАР ПО СТРИМКЫМ БЭРЭЖКАМ
ТАЙ НА РИЧКИ ВИЛЬНЫЙ ЧОВЭН БАЧ(ИЫ)В.
***
ЧУВ ВИН ПО НАД РИЧКОЙ  СПИВ
ЗА РОЗДОЛЛЯ ПО ДНЄПРИ ТАЙ ДОНУ
ЗА КРА(ЙИ)НУ РИДНУ ЗА БАТЬК(ЫИ)В
ЩЕЙ ЗА ДОЛЮ КОЗАК(ЫИ)В СОЛОНУ.
***
У ОБРИЯ ГРИМ ЗАГУРКОТЫТЬ
ТАЙ ПОГОНЭ ЧЁВНЫКЫ КОЗАЦЬК(ЫИ)
ЯК У ЖОВТЫЙ ВЄРЄСЄНЬ ЛЫСТЫ
ЯК(ИЫ)М З ВИТРУ НИДЭ ЗАХОВАТЦА
***
И НЄ ЛАЮЧИСЬ В ЛЫХУ ЧАСТКУ
ПИДУТЬ ХР(ЫИ)П ЛОМАТЬ ДО ТУРЦИВ КЛЯТЫХ
ОСЬ ВОНА НЄЖБЫНА КОЗАКУ
ЗА СЛЁЗУ ЛЮДСКУ ВС(ИЫ)Х ПОКАРАТЫ
***
С(ЁО)ДНИ ВИТЭР У СТЭПУ НЭ ВЗВЫВ
ТАЙ У СЭРЦИ ЩОСЬ ДУЖЕЙ ЖУРБЫЦ(ц)Я
СЭРДЦЭ КОЗАКОВЄ БЄЗ ШЛЯХ(ИЫ)В
МОЖЭ НА ЗАВЖДЫ ТАЙ ЗУПЫНЫТЬСЯ
***
ОТ ВИД Ч(ЁО)ГО НЄ МЫЛЫЙ КУРЭНЬ
ТА И ВОЧИ СТЭП ДАЛЭКО БАЧУТЬ
ЗВУТЬ ШЛЯХ(ЫИ) ТА ЖЁВТЫЙ ВЭРЭСЭНЬ
КОЧУВАТЬ КУД(ЫИ)СЬ ДУЩИ КОЗАЧОЙ


Рецензии