Eleusa

ELEUSA

Niebo
Niebo
zejdz na ziemie
miej we wlosach hymnow wieniec
miej na ustach
ciszy diadem
na ramionach wodospady

Niebo
Niebo
wymodlone
miej na skroniach prosb korone
wachlarz kwiatow miej
w podziece
pocalunkow pelne rece

Niebo
Niebo
zlota syte
slonca plaszczem bad; okryte
miej u kolan gwiazd
gromady
pod stopami ksiezyc blady

Niebo
Niebo
niesmiertelne
miej na dloniach slady cierni
miej na palcach
lez korale
a w zrenicach zalu brame




***
J. S.-D.


Рецензии