Псалом 61 Ми ма мо природу в соб навкруги в народ

       Псалом 61


Ми маємо природу
            в собі
            і навкруги
            в народі
й прекрасну понівечену природу
і хрестимось
        щоб стати в слід
        царсько-священницького роду!

духу іскрі
що проникає усі води
кого ж бо прикликать?
та це
лиш Бога!
в Небі огні
царсько-священницького
                сходу

смиритись —
Бог і рождає й подає свободу
з великим голосом родитись
і це потрібно народитись
поетом—
і смиритись —
що тільки Бог дає серцям великим
                битись
                в собі й у безкінечній
                всій господі
                й на всій простуді!
                і на якій великій амплітуді!
який у нас великий Бог!!
родження й рух — що не згоряє
й в дивнім чуді
що вгору рве!
вогонь не довго буде в споді!
                Огонь і по народі! й
                по природі —
Огонь для розплавлянь по всій породі!!
їй-бо — який у нас Великий Бог!!!

03.08.2020,
вечір


Рецензии