Konfitury

KONFITURY

A w konfiturach
ogien gada
w lukrze sie plawi
slonc gromada
gody jesieni
opowiada.

A w konfiturach
tecza krzepnie
po dnie lyzeczki
krzyk labedzi
i oczy dziecka -
wniebowziecie.

A w konfiturach
jak w koledach
splywa do serc
nadziei rzeka
i nieobecni
skreca weka.

A w konfiturach
kropla nieba
barwa ciezarna
wonia swieta
blogoslawiona
w sloje zzenta.

A w konfiturach
czas dojrzewa
dni i wieczory
prosto z pieca
i rece zony
los czlowieka.

***
J S-D


Рецензии