Непрактичн сть-15

Чого варте бідне слово -
Що прибутків не приносить -
Наче бомж, шукає сховок,
В переході гроші просить.

Скільки б правди в нім не було,
Скільки б мудрості не вклалось.
Його чули - і забули,
Зїли, наче кусень з салом.

Продзвеніло - у заторі
Тих авто, що їдуть вранці.
Промовчало у притоні -
В безнадійній інтонації.

Захлинулось злобним криком,
Непристойним жестом пальця.
Проститутки, що прикрилась
Тільки там, де сором вкрався.

Бідне, кинуте на посміх,
Як копійка, - продзвеніло.
В перехожих тільки поспіх
Видаючи безнадійний.

Щоб минути, не причетним
Ні до смислів, ні до звуків,
Щоб минути, не зачепаним -
Словом, що простягло руки.

І таким нікчемними словом
Ні навчити, ні спинити.
Глузування десь на фоні
Зашипіло - й стало квитим.

І таким нікчемним словом
Прослизнути мимо вух.
Перехожих випадкових -
Родичів, дітей і внуків.


Рецензии