Ви купали у травах мене...

Ви купали у травах мене,
Ви молили здоров'я у Бога,
Мов би знали, шо ні - не мине
Мене тая далека дорога.

Ви були і товариш, і брат,
І порадник, і щит мій, і меч
В ті години обіди і втрат,
Тих раптових повернень і втеч.

Ви носили мене на руках,
І завжди підставляли плече...
І тоді, коли був я в роках...
І завжди дули там, де пече.

Ось на голову впали сніги,
Тіло стало, немов би ганчір'я,
І життя розвело береги...
Не дістатись на Ваше подвір'я.

Тільки Ваша любов не згаса,
І моя, як раніше - велика.
Я молю, я молю небеса,
Щоб прибавив Вам Боженько віку.

Свою вдячність Вам в серці ношу.
В своїх мріях до вас притулюся,
І пробачення в Вас попрошу...
Моя рідна, кохана матусю.

03.08.2020


Рецензии