***

Як не балець за радную краiну?
Як заставацца аднiм у бакi?
Я не для гэтага так долга блутаў,
У пошуку лёсу, ласкі, зямлі.

Памятку вы на лбе засячыце.
Мы не супраць, мы разам, за адно, мы адны.
І ў наступны раз, калі будзеце біць
Лепш абніміце, i станьце ў лады.

Вас прымушаюць пайсцi разам с дзяржавай.
Aле адкажыце: дзяржава - ты або яны?
Знайдзіце адказ і прыміце рашэнне,
I Дзякуй Вам скажуць "дзецi" нашай зямлi.

І, калі ласка, не бойцеся, мы не войска суперніка.
Зла не жадаем нікому з вас.
Мы бачым перамены дзесьці вышэй,
Каб вы абаранялі не іх, а нас.

Усё што жадаю я паведаць у вершы,
Будзе простая і ясная сутнасць.
Мы беларусы i мы незалежны,
Пакуль разам - у гэтым наша магутнасць.

Залога Юлiя, 15 лiпеня, 2020.


Рецензии