Сонечныя хованкi

З-за цяжкiх незлiчоных хмар
Цiкауна вынырнуу лiхтарык,
Заканапацiу дзеткам тварык
Ды раптам знiк сярод iмшар.

Казыча, дражнiцца гарэза,
Гуляе у хованкi з дзятвой,
Крадзецца праз галiнкi бэза...
Лiхтарык сонечны, пастой!

Цiкуе, схоу не выдае,
Вось-вось агнiста пранясецца...
Ды раптам неба страсянецца-
Няма душы нi аднае!


Рецензии