Тошлэремэ керден, тагын кичэ...

Тошемэ кермэден, гаять куптэннэндер.
Синен, кин,эшлэрне мин бик юксынам.
Анализга  бик еш  салам уткэннэрне,
Кин,эш-телэклэрсез терэк юк сыман...

Кичэ менэ тошкэ кинэт килеп керден,
Дорес кин,эш бирден, эткэй,тагын да.
Хэер-догаларын, ярдэм итте безгэ:
Эшлэрнен, аткардык буген барын да.

Бары да ун, булды, чонки гади, тыныч,
Шат-колэч елмаеп тошемэ керден, син,
«Эшлэрегез ун,сын, кызым,- дип телэден,_
Юлларыгыз шатлык-нурга тугелсен".

Бу тормышта булган чуар эзлэремне
Синен, кузлеген,нэн чыгып карыйм ла,
Катгый  итеп  эйткэн  кырыс сузлэрен,не
Узем картайсам да, бераз барлыйм ла.

Сирэк очрый торган абруй була белден,
Тормыш хаталарын, бик куп булса да.
Бу фани доньяда хатасы юк кемнен,?
Барыбыз да тигез фани доньяда. 

"Авыр туфракларын, эткэй, жин,ел булсын!" -
Димен  син,а атап дога кылганда.
Рухын,тыныч булыр, ж,итди  эшлэр  кылсам,
Эрвахлар шат, дога  кочле   булганда!

1 август, 2020 ел


Рецензии