Лелека

моя любов. лани широкополі,
ліси, левади і Чумацький Шлях...
чому не вистачило посмішки у Долі?
виблискує наступний грубий цвях...

скажи мені, Країно чорноброва,
навіщо гаєш вельми цінний час?
усе, що маєш, то колись зборола
святою кров'ю... черга вже по нас?..

чому живеш, немов в сиротськім домі?
і заглядаєш мрійно за паркан...
чи може річ у цим самім кордоні?
а наша єдність — латаний жупан?..

чому, скажи, живемо, щоб тужити?
а заспіваєм, в Небі чути плач...
невже не склалось нам щасливо жити?..
летить лелека... Ненечко, не плач...


Рецензии