Тому, кто говорит, что он, табасаранин

                ТАБАСАРАН КАС ВУЗА К1УРАЙИРИЗ

Аьвам дарза к1ури шулу,
амма аьраблин* аьдтар хъаъра.
Фикир ап1рур вуза к1ури шулу,
амма аьраблин амур тамам ап1ура.
–––––––––––––––––––––––––
*Аьраб гъапиган иблисин дин к1урайир вуза.
Иблис гъапиш дин кабхърадар.
Гьаддиз, аьраб гъапиган гъавриъ ахъра фтикан к1ураш.
Иблис гъапиш, диндиз учв марцциди гьибгъра.


                ТОМУ, КТО ГОВОРИТ, ЧТО ОН, ТАБАСАРАНИН
                (Подстрочник)
Я не невежественный, говорит,
но араба* установки исполняет.
Я своими умом живущий, говорит,
но араба повеление притворяет.
––––––––––––––––––––––
*Говоря слово «араб», имею ввиду, религия дьявола.
Если сказать «дьявол», то религию не будет подразумевать.
Поэтому, когда скажешь «араб», понятно о чём говорится.
Если сказать «дьявол», то религия чувствует себя праведным.


Рецензии