Надписание-катарсиан ко гербу града Среднеуральска

Motto: Зиждятся на сей сосне Россия, Урал,
Среднеуральск понеже мал есть, да удал.

На севре диком стоит одиноко сосна,
Тако же корневием во почву вкорнена,
Яко Среднеуральск-град во страну Россию.
Шишки златы обретох, зря на сосну сию:
Сице богат край наш есть, ресурсоми удальск,
Особливо же, ура, градок Среднеуральск.
Синь с алью делят сосну, како север с югом
В среднеуральстем царят климате сугубо.
Такожде в трубах градских хладна, жарка вода
Суть; впрочем, пропадает абие иногда.
К тому ж двуколорен щит сымболит Эвропску
Стать края, азийну тожде, эфиопску.
Сосна есть сия древо, на нём держится мир,
Среднеуральсгард градом истинно есть кумир.


Рецензии