Те обличчя ясн юче...

*   *   *

             Святій Трійці,
             рівноапостольному князю Володимиру,
             всім святим Русі з вдячністю
             і любов’ю присвячується


Те обличчя ясніюче й чисте
квітуюче і молоде
знань воліючи ніби з нічого
Бог в нім диха
          квітує
з серця — іде
і ви подивіться на Бога!


є поезії день
             кому небо іде —
це поезії день
і від слова до букви
              мерехтить світ до нього
кого любить
кому зірка від Бога впаде —
подивіться на Бога!
так прошу
і ви подивіться —
на Нього:



на поезії й Богові
в вас лице
як не своє стає —
святе й
молоде!
той
що свій в Бозі
мабуть гряде!..

29.07.2020,
післясвято хрещення Русі


Рецензии