Душата на мама

Автор: Генка Богданова
 

Казват, че всъщност ангели няма.
„ От кал родени – се превръщаме в кал.“
Не, ангели има! Ангел е мама!
Аз чувствам духът й над мен полетял!

На сън и на яве   дочувам гласа й,
загрижен и топъл, гальовен, и мил.
Душата ми жадно търси  смеха й.
Закриля ме – ангел, добър, белокрил.

Ангел е мама! Съмнение няма!
Душата й беше светла и чиста,
носеше в себе си обич голяма -
и днес  ме гали с нежност сребриста.

Има ангели, вярвайте, има!
Душите майчини  бдят над децата,
летят денонощно -  тихо, незримо,
ангели нежни  ни пазят с крилата.               


Рецензии
Как хорошо, когда мама любит своего ребёнка и при своей жизни и после становится Ангелом! Жаль, что не все мамы такие. Но таких, думаю, мало.
Спасибо за душевные стихи!
С уважением,

Лариса Потапова   02.05.2021 23:09     Заявить о нарушении