Плине час

Красуне юна i така тендiтна...
О, що з тобою скоїли роки? -
Iде старенька - тиха й непомiтна -
Вздовж берега мiфiчної рiки.

Повицвiтали брови соболинi,
Не задивлятись бiльш у височiнь...
А час безжальний плине безупинно,
Зникаючи в туманну далечiнь.

Вона iде - цiлують ноги квiти,
Вiдблискують люстерка на водi.
Іде дiвчина, часом оповита,
Та очi - яснозорi, молодi.

Тож чом її голiвонька бiленька?
Чи тiї коси виплела зима?..
Тремтить в долонях квiточка маленька -
Сьогоднi є, а завтра i нема...

А десь далеко - прибрана оселя,
Та навкруги розкинулись жнива.
Там граються метелики веселi
Й дитинка бiлi квiти полива...



        27.07.2020


Рецензии
Добре. Дякую. Зі щирою пов.

Игорь Ярин   24.10.2020 12:17     Заявить о нарушении
Дякую Вам.

Елена Кочергина   25.10.2020 00:00   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 4 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.