Дуже хочу

Дуже хочу, щоб кожна у світі людина 
Прагла миру, і зброю до рук не взяла.
Щоб жила й багатіла моя Україна,
І весь час як та квітка чарІвна цвіла.

Дуже хочу, щоб різні країни й народи
Жити в статку бажали на рідній землі.
І тоді не прийдеться шукать того броду,
Де молочні річки й береги-киселі.

Дуже хочу, щоб люди ніде не хворіли,
Щоб здорові були всі на тисячі верст.
І щоб мами дітей своїх не хоронили -
То найбільше батьківське і горе, і хрест.

Дуже хочу, щоб кожна держава плекала
Громадян всіх своїх, як малих діточок.
І щоб кожна людина це впевнено знала,
І не зносило дах від сутужних думок.

Дуже хочу, щоб наша чудова планета
Почувалась в безпеці у будь-яку мить.
Щоб її руйнувать перестали ракети
Та снаряди. Не треба! Бо їй же болить!

Щоби люди добріші були й веселіші.
Щоб лише в кольоровому світі нам жить.
Берегли щоб Природу. Це найголовніше.
Ви ж це можете, люди! Будь ласка, робіть!

27.07.2020


Рецензии