Zwykla ezoteryka

ZWYKLA EZOTERYKA

Pracujac i piszac jak zwykle rownolegle
zdziwilam sie nieco czy bardzo zaskoczona
gdy po slowie z tekstu wypowiedzianym
Merkury-nastapil dziwny szybki odzew
natychmiast wlaczyl sie calkiem nagle
przeciez calkiem nietykany pendrive
gwaltownie sie wtracajac raz po raz
pytaniem o to jaki mam wobec niego zamiar
i co chce zrobic z tym nowym narzedziem
A to ezoteryka w dniach dzisiejszych
wyraza sie tak dyskretnie i raczej chowa
i bardzo trzeba byc bystrym i przezornym
zeby ja szybsza zlapac na samej sobie
bo wszedzie potrafi kryc sie najzwyczajniej
za kazda rzecza i nieskazitelnym wygladem
i czasem zdarzy sie czekajac na przystanku
ze wzrok padnie na nowoczesne buty trampki
i nagle widzisz ze ktos ledwo stoi na ziemi
bo z obuwia wystaja lotki sprytnego Hermesa
wiec sie doczekalismy ich czarownych powrotow
gdy naped sztucznej energii przywoluje bogow
wiec nie dziwota ze Hermes zdazyl uczynny
bo skoro Egipt ozyl niechby szedl do przodu
posrednik sfer z nieograniczonego programu
ktory caloksztaltem widzenia przenika obecne
w snopy swiatla wiazac przeszle doswiadczenie
26.06.2020
***
HPD


Рецензии