Гимн Тихановских

Гімн Ціханоўскіх
         (песня супраціву)
 Еm                H7
Будзь здароў, Беларускі Народ!
                Em
Уздымай жа Пагоню ў паход!
E         Am               D
Гэту хамскую ўладу
               G              C
На падмане і здрадзе
                H7          Em
Больш не будзем ніколі цярпець!
E             Am     D
За свободу і волю,
              G                C   
За зямлі нашай долю
             Н7                Em
І за Праўду гатовы на смерць!
E              Am                D
Наша кроў — не вадзіца,
          G          C
Уратуе зямліца,
               H7                Em
Прыцярушыць бялюткі сняжок.
 
Будзь задароў, Беларускі мой люд!
Колькі здзекаў трываеш ты тут:
Казларогі на троне,
Люцыфер у законе —
Занядбаная праўда Хрыста.
Няўжо дзецям пакінем
Таго сукіна сына?
Мы за Праўду гатовыя стаць.
Бел-чырвона-белыя сцягі
Прыдадуць нам адвагі,
Перамогу здабудзем жыццём.
 
Дык устаньце ж поўны свой рост!
Прыме Край перад вечнасцю хрост.
Хай адкрыюцца вочы
Паглядзець, што мы хочам —
А мы хочам лічыцца людзьмі.
Мы — Дажбогавы ўнукі —
Нам не жыць пад прынукай —
Дай свабоду, а жыцці — вазьмі.
Бел-чырвона-белыя сцягі
Прыдадуць нам адвагі,
Перамогу здабудзем жыццём.


Рецензии