Пролет

Автор Р. Русев

Пролет,
синева,
помахва люляк с клони
на облачета бели.
Черешата разцъфна,
а от горичката в дола
долита славеева песен,
в люцерната се чува пъдпъдък
и щъркели се виждат.
С боси крака
вървя по тревата,
а между пръстите капки роса.
Дъхав сън
на лавандула и мента,
и този цвят на липа.
Сън от цветя
все още нецъфнали,
красота на Албиция
за пръв път пуснала цвят,
а по баира пръснати еньовчета
носят аромат на идващо лято,
лек за болести,
за изцеление,
за онова, което отляво
боли понякога...


Рецензии