Княгиня Ольга

    Поема


               Великій княгині Русі Київської
               рівноапостольній Ользі богомудрій —
               з шаною і довірливістю присвячується


1

Ах! поети й біси — несумісні...
ах-бабах!! —
поетів витісняють в небо
тра-бабах!!!
Поетів надихає Небо! —
тоді у місті
раз не взяв поет* — премію
                з лап
                яких й не треба —
й втік той презик що всіма погребував —
тож поети і незріла влада —
несумісні:
біси бо скеровують
всяку вже країну й всяке місто!..



А що спільного в небесних християн —
            із бісами?!

ах-бабах!
поетів знов тіснять у небо
трах-бабах!!
Бог вірних надихає — Небом!!
Київ
і прийде під руку твердої
рівноапостольної Ольги
як це треба


2

Християнка — вона майже перша,
з київських святих — на Небі перша!
В кожній Ользі — ти хоч стій, хоч падай —
є і стіни, й місто, нікуди не дінешся — і
владність!..


3

Від русинів із рівноапостольних —
                на Небі перша!!
Твердо почала — твердо й завершить...


4

Місто обійму по світу вершах
Ольга — і покликала, і бамцнула мене!!
Як в лоб депеша!
Небо протикну! та дихайте! та дихайте! —
Може, ще чогось тут не завершили...

24.07.2020,
Київ
* - В. Шкляр — поет в суті


Рецензии