Гимн воли

Гiмн волi

Уставай, радзiма родная,
Уставай, з сваiх кален.
Зламаць аковы моцныя,
Каб выбрацца з-за сцен.

Припев:
Хай сцягi беларускiя
Вядуць з сабой палкi,
Бо беларусы вольныя
А не паноу рабы.


Дадзiм адпор душыцелям
Губiцелям iдэй,
Гвалтаўнікам, грабiцелям,
Мучыцелям людзей!

Припев

Як белае i чорнае,
Мы розныя ва усiм.
Жыццё хацiм мы светлае,
Не прыслугоўваць iм.

Припев

Прышла гадзiна выбару,
Усiм сэрдцем, усей душой.
Ты за краiну вольную,
Тады пайдзем са мной.

Припев

I хмары нябяспечныя
Разыйдуцца тады,
Каб дзецi ганарылiся
Як iх бацкi жылi.

    Нiк Пiтна


Рецензии
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.