Шо гэто робыцця?

Ганелось колысо
Да за опцэнькамы.
Так i дурныj мужык
Кудысь усэ лытыть,
Бы пуля с стрэльбочкы.

Кажу, Гантiн, постij!
А тоj почув «за стiл».
Ну, ек вiбхуттiчко
Jijцэм закусьваты?
Хто тэбэ так гучыв?

Ны можу рады Я
Вжэ даты Вацкылю:
Кажу, даваj, рысуj!
А вiн Мнi тычэ «буц»:
Быгом од «трактора»!

Ты бач, шо робыцця
З гэтым Гарапныком!
Кажу, горiха ззiж –
А вiн шука, дэ нiж,
Насыпав пранiкув!

Кажу, млынцi пычы –
А вiн: дэ тiсточко?
Набрав готовынькых
Якыхся коржыкув –
I вжэ хутчij трошчыть!

Наjiвся смачнынько
Мij рiдныj Васiчка:
Вкусыв «затовчыну»
Якуюсь зморшчану –
I в ладкы пляскае!

Кожух облупляныj! –
Крычу Я Пурыму.
А вiн куфаjiчку
Собi накладае
I дурнюв турыть всiх!

Хочыцця спатонькы
Моёму Братыку.
А вiн поспiвуе
З якымся Мышыком –
Так любыть Гратыся!

Апрэль 2007,
точно ны запысанэ

///а зарэ дэ Гантiн.
Вiн хату встругвае
А вон да с туркамы вш!
Мынуло ж скiкы рiк,
Ек став мы чоловiк


Рецензии