Арумано Таiтi Мано 6 ч

Орігамі Сяючих Тонких Світів

Музика The Golden Key:
http://www.youtube.com/watch?v=KohD6EtWdfo

Духмяний обрій зрізан тонко ...
На край скотився апельсин ...
Розкоса ніч, краса-японка,
в обійми зваблює свої ...

Червоним золотом сусально
пливуть Дракони хмар-вітрил
де млосно пахнуть гілки пальми
дурманом мангрових лісів...

Пливе вгорі в блакить воронки
тисячоліть Блискуча Мить…
День догоряє тінню джонки,
і плавником вітрил блищить...

Бікіні білу ніжну смужку
з атола хоче зняти Ніч...
І жовтим воском самотужки
стікає Місяць потойбіч,            

і обіцяє сплеск кохання,
а після -  вишукану біль
на філософські осіяння,
на рани -істини, як сіль…

Злизавши з неба фарби рясні,
холодним зоряним різцем
Ніч висікає острів Пасхи
з її Непізнаним Лицем ...

Муркочуть сонні хвилі-кішки,
омивши ночі чорний страз ...
І тьма, зірки розсипав нишком,
відкрила ока жовтий паз ...

Душа п’є небо по ковточку
і в первородній наготі,
знімає тьми нічну сорочку
в єднанні з Чудом в висоті,

де я - слід хвилі океану,
і  руна на Піску Життя,
і тінь луни Нічної Мани,
і блиск Південного Хреста...


.
==========================
* Арумано Таїті Мано - (яз. Атлантів) буквального перекладу не існує, приблизно можна перевести як "нерукотворне духовно-божественне начало, особливий стан навколишнього світу викликане думками Бога ..."


Рецензии