Стогне земля...

Не простить нам рідна матінка-земля:
За безмежні, не засіяні поля,
За розхристані, знівечені лани,
Де до болю тягнуть соки бур'яни.

Стогне рідна, від зневаги, від болю,
Безпорадно п'є отруту у жалю.
Тьмарить розум - безоглядності розбіг,
Лихоліттям звис над праведністю - гріх.

Порятунку жде розгублена душа.
Біль жене рядочками вірша.
Попереджує природа кожну мить,
Що жива вона, жива і їй болить!

То ж отямся, люд слов'янський, схаменись!
Відсахнись від божевілля, та вклонись.
Хай від злочину Господь нас боронить,
Бо надходить час за скоїне платить.

І не зійде пагін зерна у ріллі,
Промінь сонця не засвітиться у млі.
Не порушить тишу, навіть немовля...
Не простить нам рідна матінка-земля.

                2001р.


Рецензии