Регресс. Красимир Георгиев

                РЕГРЕСС
На коньке крыши вальсируют (урок нам?) миражи.
Дождь смывает следы. В грязных окнах тают витражи.

-----------------------------
Красимир Георгиев
РЕГРЕСИЯ

Асоциациите танцуват върху ръба на покрива.
След капката идва дъждът, после детайлите изчезват.

---------------------------------
Словарь: лат. regression; асоциация – ассоциация; танцувам – танцевать; върху – на, сверх, сверху; ръб – ребро; покрив – крыша; след – за, после, через; капка – капля; идва – идти, приходить; дъжд – дождь, проливной дождь; после – потом, после; детайл – деталь, подробность; изчезвам, изчезна – исчезать, пропадать, исчезнуть.


Рецензии
СПАСИБО, ДРУЖЕ!

Красимир Георгиев   23.07.2020 12:12     Заявить о нарушении