Белые росы на покосы.. Укр

 1 Білі роси на покоси полягали,
  Сумну пісню зорі скрипка-заспівала,
  Полягали білі роси біля ганку
  Проводжала мати сина на світанку.

 2 Проводжала мати сина у дорогу,
  А потім щодня молилася до Бога,
  Щоб зберіг Господь єдиную дитину
  І у добрий час і у лиху годину.

 3 Бог беріг його і дав міцну родину,
   дачу дав,квартиру й дорогу машину....
   Лихо сталось.Довго син поневірявся,
   А як скрута стала-до села подався.

 4 Віднайшов край поля стареньку хатину,
   Підійшов ,та й  у сльозах став біля тину. 
   Не стрічає на порозі сива мати,
   Хата є,але вже нікому прийняти.
 
 
 P.S Пізніше люди розказали як мати чекала,як дивлячись новини раділа кожному
  його успіху,та як померла від горя не витримавши лиха яке спіткало її,єдину
  дитину.

  5 Білі роси на покоси полягали,
  Сумну пісню зоря скрипка-заспівала,
  Полягали на покоси білі роси,
  Заплітала мати сивий сум у коси.
 22.07.2020


Рецензии
Печально, что не сбылись ожидания матери.

Лина Черницкая   22.08.2020 20:55     Заявить о нарушении