Лимерик 73

There once was a sculptor named Phideous,
Whose sculptures by most were thought hideous.
He carved Aphrodite
Without even a nightie,
Which shocked all the fussy fastidious!

– Ох, Фидий… Чего натворил! –
Стиль скульптора кто-то корил, –
К примеру, Венеру:
В рост – голой! – холера,
«Сваял» он, как приговорил!


Рецензии