Действие коронавируса...

Кучага чикаман, юзимда никоб,
Кўркаман, гўёки атрофда микроб,
Хамма ёкда вирус, хаёлда сароб,
Эх! Тоза ХАВОнинг кадрини билдим.

Тўртта нон кўтариб келган,укамни,
Чехраси отамдек нурли акамни.
Онамдан ёдгорим- синглим, опамни.
Согиндим! ЖИГАРЛАР кадрини билдим.

Хафтада келмаса, гина хам килиб.
Эндичи, чехрасин телефонда кўриб.
Мана ўтирибман, барин согиниб,
ЎГЛИМ, КИЗИМ кадрини билдим

Багримга бир босиб кўриша олмай.
Эшикдан мўралаб туриб, чиколмай.
Узокдан кўраман сизларни токай?
Кадрдон КЎШНИЛАР кадрини билдим.

Эшик кўнгирогин чалмайди хеч ким.
Тўйларга, ошларга айтмайди хеч ким.
Ошналар йўкламас, келмайди хеч ким.
Уйга келган МЕХМОН кадрини билдим.

Акам, укам каби якин кудалар.
Ўзимга ўхшаган дилкаш, соддалар.
Тез-тез кўришайлик, беринг вадалар.
Кадрдон КУДАлар кадрини билдим.

Тутдай тўкилмокда одам боласи.
Кўмилмай кўчада колар мурдаси.
Аллохим! Кабул кил банданг тавбасин!
Мен бугун ИНСОНнинг, кадрини билдим.

Дуомиз кабул кил! Багрингни очгин!
Фалокатни арит, эзгулик сочгин!
Эй Аллох! Байтингга яна йўл очгин!
ХАРАМнинг, КАБАнинг кадрини билдим.


Рецензии