Поема меду Богу без г рчавинки

      Поема меду Богу — без гірчавинки


                Святій Трійці, люблячій і жахливій,
                з любов’ю присвячується


                «В мені направду
                і не було гіркоти...» -І.Ш.


1

Над ямою де тхне сморід —
                гріхів —
то
чим же дихати??!
Ваш солодкавий сум?
                чим би пахтів??
Цей сум — не лихо є?..
А я мов жайвір! —
в райській пісні задзвенів!
морями — й океанами
           стихів!


Над ямою
ще вперто заколихуєтесь?
Так щоби я —
тих випарів схотів?
То щоби
      я тих випарів сердець —
                схотів?
Лиш мої друзі —
      що в Ісусовій* —
               от!! Небесами двиготять —
ті — сяють!
             і — не хлипають...


2

І — як підійде Богу
слава?


і — стрімкість
    блакить
    пісня-кресало


і — сила труда
    упаде в небо
    лава!


і — з громом впаде
    вся безодня натхнення


і — в звід підійме
Богу славу...


3

видзвонював бір
що я — дуже — дрімучий
та я все метав!
 — Богу ласку
із кручі!!

22.07.2020,
Київ
* -  молитві


Рецензии