Що таке село?

Що таке є село?-Це багрянець ранковий,
Хліб гарячий з печІ та жоржин аромат,
Це ряскА у ставку, це на щастя підкова
І в полуденну спеку прохолода кімнат.

Що таке є село?-Це стежинка вглиб гаю
Запах скошених трав і дзизчання джмелів,
Босоногий хлопчина череду виглядає,
Сяйво Боже  церковних золотих куполів.

Що таке є село?- Запах ніжний  бузочку,
Та густі спориші в срібних краплях росы
Це дівчатко мале у яскравім віночку,
Що сплело із кульбабок, грізний гуркіт грози.


І ще дощик рясний, бузинова сопілка,
Мед тягучий травневий і похила верба,
Це в лиху заметіль в шибку стукає гілка,
А ще мамина пісня-полинова журба.


Що таке є село?-Це натруджені руки,
Це огудиння цвіт і парне молоко,
Що таке є село?-Це "на літо онуки"
І веселка-дуга мов місток над ставком.

Я приїду в село, підійду до хатини
Де у шибці відбилось дитинство моє.
Заростають стежини і лишЕнь павутину
Павучок поміж гілля старих вишень снує.

              (Людмила Стременовська)


Рецензии