Серпень

Грайливий, молоденький  вітерець
Вколисує метеликів на квітах.
Пуховим, ніжним килимом чебрець
Плазує по леваді. Пахне  літом.

А Серпень косить жито на полях,
Аж колос повний під серпом співає,
Готує зграї птахів в дальній шлях,
Все метушиться, спочинку не знає

Хутесенько пройдеться по садку,
Зрум"янить щічки груш, посіє дощик, 
Повудить в обмілілому ставку,
Нальє тягучий мед в пузатый горщик.

Ще вип'є з трав приспілу вже росу,
Сховає в шафу Літо (по сезону)
Вплете дівчині квітку у косу,
Над світом загуде церковним звоном.

Він пташкою над лісом промайне
Омитим полиновими дощами
Втомившись, десь під скиртою засне
Сховається дрімота за кущами...
             


Рецензии