Парадоксы

Парадоксы.
Знаеш, -- маўчы.
А не ведаеш, пішы...
Гэтым ісціну шукаеш:
Не маўчы, калі знаеш.

Значыць так, мастак:
Знаеш, -- маўчы!
Знаеш, -- крычы!

Што рабіць мне?
Я зусім не ведаю,
Бо яшчэ не абедалі.

Дык пайшлі паядзім
Ды на свет паглядзім.

Ідуць і ядуць.
За сталом аблом:
Цікава, што п'юць.
Ці кава, ці чаю, ці гарбаты.
Сам ты гарбаты!
Давайце чай, абы не адчай.
(пачатак сакавіка 2017 г)


Рецензии