Про мову

Вже сьомий рік ота війна на Сході
Шле світу закривавлене лице
Та звісткою сумною  не обходить,
Бо кожен день нагадує про це.

От і сьогодні мова не про зброю,
Про  щем та серцю -  додані рубці - 
Де - вбитий медик, той що  з поля  бою
Полеглих  наших витягав бійців.

Для нього вчинки - звичні та свідомі,
Бо  то – війна, бо - кожному своє .
Червоний хрест… у білому шоломі -
З таким гарантом, як О Бе еС Є…

Що б не було - а на увазі майте
Оту підступність упродовж віків -
Домовились, що - тиша… не стріляйте…
Та за наказом - черги  з трьох боків…

Я не про підлість  чи  злочинну змову,
Бо знаю – честь та совість -  не про вас…
Мені - хто небудь - нагадай про мову,
Якою  віддан був отой наказ…


Рецензии