Укр. Все село накрила темна н1ч

Заховалось сонце, десь за небокрай,
і на землю впали перші роси,
покотився по пару курай
і стерня звільнилась від покосів.
Все село накрила темна ніч,
зник ставок і зникли в ньому жаби,
і те село скував мов параліч
і притихло навіть сіре небо.
Десь в розваллях невгомонний сич
перегукується теж, в таких розваллях,
їх лишилося багато на цю ніч,
і впало все село ніби в провалля.
Пісень не чути, як було колись,
і не грає на містку баян,
на греблі верби, й ті не збереглись,
де був ставок, росте лише бурян.
Людей майже не видно, ні вночі, ні вдень,
навіть сумно думати про себе,
доля їх гірка немов полин,
і вони притихли, мов те небо.


Рецензии