За вiкном - непроглядна нiч... УКР

В ХАТ1 ПАХНЕ СУХИЙ ЧЕБРЕЦЬ...


За вiкном - непроглядна нiч,
В хатi пахне сухий чебрець,
Сiрим вовком завила пiч -
На стiнi стрепенувсь каганець...

Зашумiв вересневий дощ -
Струмком задзюрчав по шибцi,
Мамо, сипте скорiше борщ -
Нехай вичахае в тарiлцi.

Спалахують блискавицi -
Здаеться, що зовсiм поряд,
Дивлюся - бiля криницi
Купаеться наша тополя.

Здригаеться все вiд грому,
За вiкном - не вщухае дощ,
Йде тато з гостей додому,
Та десь забаривсь чогось...

Вже братик, мiй менший, Ваня
Заснув на старiм топчанi
I гума терпкого чекання
Повiки змикае менi...


Рецензии