Още обичам

Автор: Р. Русев

Май пристъпва на пръсти,
с дъжд преросил,
а не съм го усетил.
Делничен ден,
хладно е времето,
храста със рози
все още е рехав,
зад облак слънце наднича
и сякаш казва здравей.
Разпилените звуци
от птичите песни събирам,
на слънцето казвам здравей,
ден започнал с усмивка
и глътка горчиво кафе.
Сякаш кандилце
се палва в душата
и свети на живо
на моя балкон.
Цигара дими,
самотно кафе,
малко любов
и очакване утринно
в свят от мили мечти,
неизречени думи:
"Още обичам. Остани..."


Рецензии