ден

Автор: Р. Русев

Сам вървя,
запалвам цигара,
миг преди морето
да потърси нирвана
в онази студена вълна
носеща кораб към бряг
в неделно пътуване
под небе, слънце и пясък.

Ден за небето
с облаци над зелено море,
в път не тръгнал обратно
без птичи компас
през цъфнала ръж,
за сърцето,
за луднала кръв,
за сън наяве;,
топла прегръдка,
за щастие ден.
И ден за любов.


Рецензии