День довгий

Дитинство - шовковичний смак
І буравиці* запашні,
Спориш росистий, сонний мак,
Безмежний світ без метушні,

День довгий, як епоха Мін,
Дно не замулене ріки,
На відстані руки - твердінь,
За крок, за ока миг - роки.


*Буравиці - місцева назва сорту яблук боровинка, так його називали в селі на Житомирщині, де мешкала моя бабуся.


Рецензии