Желание и Молитва - 10-11. 07. 2020

Желание и Молитва
Евгени Георгиев Алексиев


ЖЕЛАНИЕ И МОЛИТВА


Желание

На Ангели крилцата
там сянка да ти пазят,
грижливо да ти пърхат,
с прохлада да ти веят,
и в приказна омая -
в простора там безкраен,
щом слънчица сияйни,
топлик към теб навяват,
и с повеи уханни -
спокойствие в душата,
дар висш за добротата
ти - най-блажена вечност,
и с кончета крилати
в каляска от дъгата,
да литвате в безкрая
над тучните полета,
в полянките просторни,
в градинките на Рая.

***

Молитва

На Ангели крилцата
там сянка да й пазят,
грижливо да й пърхат,
с прохлада да й веят,
и в приказна омая -
в простора там безкраен,
щом слънчице сияйно
топлик към тях навява,
със нежен дъх уханен -
спокойствие в душата,
дар висш за добротата
й – свят с най-блага вечност,
със кончета крилати
в каляска от дъгата,
да литват те в безкрая
над тучните полета,
в полянките просторни,
в градинките на Рая.


10-11.07.2020


Рецензии
Вот это стихотворение вам удалось на славу! Успехов делаю! Дерзайте!

Терджиман Кырымлы Второй   06.08.2020 23:41     Заявить о нарушении
Спасибо, Терджиман, будьте здоровы.
Евгени

Евгени Алексиев   07.08.2020 00:09   Заявить о нарушении
Спасибо, завтра поставлю на страничке. Будьте здоровы и хороший вечер. Евгени

Евгени Алексиев   08.08.2020 22:21   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.