Любов

Любов ти, пъстроцветна,
Безмерно многолика,
Спокойна, бурна, грешна,
Страстна, трепетно велика.

Понякога не си взаимна
И си твърде мимолетна
Понякога си откровена,
Друг път - болно роболепна.

Как ти идваш? ... Аз не зная
Топиш душите до забрава.
Къде отиваш? В безкрая?
Сърцата късаш, винаги си права.

Сега да кажа как те предпочитам:

Желая да си само моя и единствена
Да си тиха, мирна, нежно-удивителна
Напълно осъзната, умна, поетична
Сексуална, страстна, силно-уважителна!


Рецензии